sâmbătă, 12 februarie 2011

Convocare adunare generală

Biroul operativ al filialei anunţă convocarea Adunării generale a filialei pentru 22.02.2011 în aceeaşi locaţie cu următoarea ordine de zi :
1.Informare despre activitatea S.C.M.D. şi a filialei privind procedurile de acţiune în justiţie, mitinguri şi alte forme de luptă sindicală
2. Prezentarea ultimelor noutăţi apărute în R.O.F. şi a altor măsuri de ordin organizatoric reieşite din adunările Comitetului Director al S.C.M.D.
3. Stabilirea participanţilor şi detaliilor organizatorice pentru mitingul din 01.03.2011
4.Diverse
Precizăm că este necesară prezenţa tuturor membrilor filialei pentru finalizarea setului de documente din plicurile 1A şi 1B, semnarea tabelelor şi înmânarea acestora avocatului desemnat a ne reprezenta în instaţă. Cei care au acces la internet sunt rugaţi să-i anunţe şi pe ceilalţi membrii despre această activitate.

Biroul operativ al Filialei

vineri, 4 februarie 2011

Apel către membrii

Luând în considerare faptul că următoarea întrunire a membrilor filialei va avea loc pe data de 22.o2.2011 facem apel la toţi cei care vor să participe la mitingul programat de S.C.M.D. pentru 1 martie la Bucureşti să contacteze telefonic sau prin email Biroul operativ până cel târziu pe 18.02.2011. Deasemenea vă facem cunoscut că fondurile pentru deplasare vor fi alocate de către S.C.M.D. Sperăm că de data aceasta vom fi mai mulţi, demonstrând şi cu această ocazie că avem puterea să trecem peste minciunile actualei puteri, că avem tăria să ne batem pentru drepturile noastre câştigate legal şi să arătăm opiniei publice hotărârea şi spiritul nostru civic .

Biroul operativ al filialei

miercuri, 2 februarie 2011

Detalii despre acţiunile în instanţă

După mai multe contacte cu juriştii SCMD central, cu conducerea filialelor din Piteşti şi Curtea de Argeş, ne-a fost recomandat pentru reprezentarea în instanţă, un delegat al avocatului Gâlcă, agreat de către SCMD central, respectiv dna avocat Trancă de la Baroul Piteşti.
Miercuri, 02 februarie am avut o primă discuţie preliminară cu avocata, discuţie în urma căreia s-au conturat următoarele concluzii:
- sâmbătă, 5 februarie, juriştii SCMD vor semna cu avocaţii desemnaţi, contractele de asistenţă juridică în favoarea filialelor şi va fi prezentat modelul Acţiunii în anulare pe care aceştia îl vor promova prin Cererea de chemare în judecată, unitar la nivelul tuturor filialelor sindicatului;
- pentru filiala Câmpulung acţiunea va fi introdusă la Tribunalul Piteşti;
- cele 3 exemplare ale documentelor din plic vor fi predate avocatei de către noi, cel mai probabil pe 8 februarie;
- după introducerea acţiunii în instanţă, pe parcursul dezvoltării acesteia (vezi pasul 2 din ghid), eforturile se vor canaliza pe direcţia contopirii paşilor de contestare şi vor fi dirijate spre obiectivul fundamental al acţiunii, acela de menţinere al pensiilor de serviciu stabilite în temeiul dispoziţiilor Legii 164/2001;
Celor interesaţi, vă adresez rugămintea de a prezenta la filială, în zilele de vineri sau luni, un plic format A4 în care să introduceţi 3 exemplare ale următoarelor documente:
- copia deciziei vechi
- copia talonului vechi
- copia deciziei noi
- copia plicului cu decizia nouă
- copia cărţii de identitate

marți, 1 februarie 2011

Informarea corectă a opiniei publice

Deoarece pe toate canalele media aservite puterii portocalii au apărut dezinformări privind situaţia pensiile militare filiala noastră a crezut de cuviinţă că este necesar să prezinte populaţiei din municipiu situaţia reală a acestei adevărate lupte contra rezerviştilor militari.Astfel cu sprijinul publicaţiei locale ,,Evenimentul muscelean,, am publicat un articol cu tema ,,Pensionari militari din Muscel în proces cu statul,, apărut în numărul 1548 din 01.02.2011
Prezentăm mai jos articolul aşa cum apare acesta pe pagina electronică a ziarului:

Militarii pensionari din Muscel, în proces cu statul

Marţi, 01 Februarie 2011 Anda PALURĂ
Imprimare PDF

cc9ed1f197e3bba7f5058ba63c345341.jpg În timp ce Ministerul Apărării susţine că militarii pensionari vor primi retroactiv sumele pierdute din cauza lipsei unor acte, rezerviştii sunt hotărâţi să se lupte cu guvernanţii în instanţă. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), în rezervă şi în retragere, va depune, la Parchetul General, o plângere penală împotriva reprezentanţilor Executivului, pe care îi acuză de reducerea pensiilor militare „în mod nejustificat”, în urma procesului de recalculare. Cei vizaţi de plângere sunt ministrul Apărării, cel al Internelor, şeful SRI şi premierul.

“Nu s-a ţinut cont de contribuţia fiecăruia!”

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) în rezervă şi în retragere din tot sistemul de apărare, din Câmpulung, are un număr de 67 de membri. 87% dintre aceştia sunt membri MApN, 10% MAI şi 3% din alte servicii, cum ar fi SRI. Prin decizia privind recalcularea pensiilor militare, în baza Legii 119/2010, li s-a adus la cunoştinţă recalcularea pensiei pe baza salariului mediu brut pe economie, luându-se în calcul următoarele date: vechimea în serviciu considerată ca stagiu de cotizare (vechime efectivă, spor de vechime corespunzător grupelor de muncă), stagiul potenţial, perioada de contribuţie la pensia suplimentară şi stagiul complet de cotizare. Pe baza acestor date a rezultat, în urma recalculării, punctajul necesar pentru acordarea pensiei. Decizia respectivă se poate contesta în termen de 30 de zile de la comunicare, ceea ce majoritatea pensionarilor au şi făcut între timp. Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Câmpulung, căpitan în rezervă, Mihail Zafiu, ne relata: „Am primit aceste decizii, dar nu se specifică nicăieri că ele ar fi provizorii. Nu s-a ţinut cont de contribuţia fiecăruia! Au luat în calcul salariu mediu pe economie, ceea ce nu este normal. Explicaţia lor a fost că nu au avut timp să recalculeze pensiile militarilor în funcţie de solda fiecăruia.” Astfel, majoritatea militarilor din structura MApN-ului s-au trezit cu pensiile reduse de la 80%, până la 30%. Şocul a fost, în primă fază, la bancomatele băncilor, atunci când rezerviştii au realizat că retribuţiile lor sunt diminuate considerabil. După ce le-au fost viraţi banii, la un interval de câteva zile, au primit şi deciziile de înştiinţare şi, după alte câteva zile, au primit şi cupoanele de pensii. S-au trezit în faţa faptului împlinit, cu o decizie, pe care militarii o cred irevocabilă şi definitivă.

Probleme, acolo unde nu există carieră completă

Rezerviştii care nu au întrunit un număr mai mare de 30 de ani de haină militară sunt cei mai grav afectaţi de aceste diminuări ale pensiilor. Cei care au ieşit la pensie înainte de anul 1999 sunt în câştig, fiind, de fapt, cei care şi-au acumulat anii de pensionare şi au un stagiu de cotizare complet. Situaţia este dificilă cu militarii care au fost disponibilizaţi după anul 1999, atunci când a început restructurarea armatei. Vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Câmpulung, maior în rezervă, Constantin Chiţulescu, ne relata: „Cei care suntem acum pensionari cu stagiu incomplet, suntem, de fapt, cei cu care s-a făcut restructurarea armatei şi intrarea României în NATO. Toţi avem studii avansate, chiar şi în străinătate. Avem o stagiune incompletă, dar nu e vina noastră că s-a făcut restructurarea armatei. Nu suntem pensionari la cerere. În momentul în care ne-au restructurat unităţile, ne-au dat posibilitatea să lucrăm în civil, dar, ulterior, Guvernul a schimbat aceste reguli ale jocului, chiar în timpul jocului. Suntem pregătiţi în armată de la vârsta de 14 ani, dar avem studii şi în economie, suntem specialişti în informatică, în limbi străine şi alte domenii. În armată, suntem oameni foarte bine pregătiţi, capabili să luăm decizii. Suntem oameni care am fost într-o pregătire continuă.” Din păcate, ţara, la acest moment, nu se mai mândreşte cu aceste trupe de elită. Pe aceşti oameni nu-i deranjează atât reducerea pensiilor, cât cel mai mult îi doare faptul că nu le este respectată onoarea de militar. O altă problemă a rezerviştilor este limitarea drepturilor la muncă. Oameni ultracalificaţi, cu tot felul de diplome, sunt obligaţi de statul român să stea acasă. Nimeni nu-i angajează, cu experienţa pe care o au, fiindcă nu pot fi plătiţi conform studiilor de înaltă pregătire.

Tribunalele, blocate de dosarele militarilor

Aproximativ 400 de pensionari militari din Muscel au introdus, la Curtea de Apel Piteşti, acţiuni privind recalcularea pensiilor. Alte sute de dosare urmează să fie înaintate instanţei din Bucureşti, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii instanţelor. Dacă se aplică legea actuală şi ordonanţele de până acum, Guvernul poate pierde procesele. Militarii sunt convinşi că vor câştiga toate acţiunile formulate în instanţă. Este doar o chestiune de timp. Dacă nu vor câştiga aici, vor câştiga la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), care deja şi-a spus foarte clar punctul de vedere cu privire la capitolul pensii. Nemulţumirile rezerviştilor trebuie soluţionate. Chiar dacă deciziile au fost înaintate, acum, Guvernul a revenit cu o nouă reglementare, în care se specifică faptul că nu mai este nevoie ca oamenii să fie puşi pe drumuri cu documentele necesare pentru recalculare şi că statul va face acest lucru din oficiu. Însă, militarii sunt hotărâţi să câştige în instanţă drepturile pierdute pentru luna ianuarie şi rămâne de văzut ce se va întâmpla cu retribuţiile acestora pentru luna în curs.
Rezerviştii militari erau dispuşi să facă economie la buget, să renunţe la pensiile lor „nesimţite”, numai să ştie că măsurile vor scoate ţara din situaţia în care se află, dar acest lucru trebuia aplicat pentru toţi, inclusiv celor din justiţie şi din celelalte ramuri, unde retribuţiile sunt mult mai mari. Însă, cu măsurile dispuse abuziv, nu s-a făcut decât să se îngreuneze funcţionarea unor instituţii şi chiar să se înregistreze cheltuieli şi mai mari în instanţă, odată cu numărul foarte mare de dosare, care au fost înaintate pentru soluţionare.